Hagyományos vörösboros kakasleves

A hagyományos vörösboros kakasleves recept hozzávalói

1 kg összevágott kakas csont nélkül, 2 l vörösbor, 1 evőkanál összevágott koriander, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 1 db gyökér, 1 evőkanál gyömbérpor, 5 dkg méz, 1 citrom leve és lereszelt héja, só, őrölt fahéj, őrölt szerecsendió, 2 db bodzavirág

Hagyományos vörösboros kakasleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Hagyományos vörösboros kakasleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A hagyományos vörösboros kakasleves recept elkészítése

 

A pillanat, amikor a baromfiudvar királya a fazékba kerül. Különleges alkalom, a hagyományos konyhában nem sűrűn került sor rá, de amikor igen. Nos, néhány dologra figyelni kell, de a Mit főzzünk ma? azért van, hogy időben jelezzen mindent. Nézzék meg a receptet, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdjük, hogy a kakast annyi hideg vízben feltesszük főni, amely éppen ellepi. A kakashoz aktuális árat itt találnak. Amikor  már félig puha a hús, hozzáadjuk a kockázott zöldségeket, az apróra vágott hagymát, a sót és a fűszereket. A fahéjból és a szerecsendióból éppen csak egy csipet kell.

Amikor a hús már majdnem megpuhult, akkor öntjük bele a száraz vörösbort, majd pedig hozzáadjuk a mézet, a citromlevet. Akkor az igazi, ha édes-savanykás ízeket érzünk felforralás után. Tálalás előtt mehet a tetejére a citromhéj.

És egy apróság, aki merész, ahhoz szólunk most: ez a leves még különlegesebb lesz, ha a felforralt vízben rövid ideig főzünk egy-két bodzavirágot. Miután a bodzát kiszedtük, mehet bele a kakashús.

 

Egy másfajta, de szintén hagyományos levesreceptet itt találnak, ebben a gyöngytyúk kerül a konyhaasztalra.

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.