Halászlé, ahogyan egy igazi halász készíti

Hozzávalók

  • 1,5 kg ponty és apróhal vegyesen,
  • 4-5 szelet harcsa,
  • 80 dkg vöröshagyma,
  • 1 db paradicsom,
  • 25 dkg gyufametélt,
  • 1 evőkanál paprikakrém (édes),
  • só,
  • fűszerpaprika

A pontyot és az apróhalakat, a szeletelt vöröshagymával, a sóval és a negyedelt paradicsommal, hideg vízben, feltesszük főni. Addig főzzük, míg a hagyma és a halhús szét nem fő teljesen, ekkor beleszórjuk a fűszerpaprikát és kb. 5 percig, forraljuk.

Leszűrjük a halászlevet, egy kicsit passzírozzuk meg, majd rakjuk vissza a tűzre és főzzük bele a sózott harcsaszeleteket és a tésztát. Kb. egyszerre lesznek készen. Megkóstoljuk, ha kell, utána sózunk. Forrón tálalva, friss kenyérrel isteni lakoma.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.