Hideg kefírleves

 

Hozzávalók

8 dl kefír, 1-1 db piros- és sárgahúsú paprika, 20 dkg sárgarépa, 1 csomag zsálya, 2 evőkanál citromlé, só, fehérbors, chilipaprika, 2 dkg napraforgómag

 

Hideg kefírleves

Hideg kefírleves

 

A hideg kefírleves elkészítése

 

A hideg levesek kétségtelenül nagyon jól jönnek a forró nyári hónapokban, de hűvösebb időben is nagyon jól tudnak esni. Épp ezért ez nem egy szezonális levesrecept.

A kefírt 30 percig mélyhűtőben tartjuk. Közben a paprikákat kis kockára vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. A zsályát vékonyra vágjuk.

A kefírt a paprikával, a sárgarépával, a citromlével, sóval, borssal és a chilivel nagyon finomra pürésítjük. Átszűrjük, előhűtött tányérokba tálaljuk, zöldségekkel és pirított napraforgómaggal díszítjük.

Egy másfajta hideg leves receptjét itt találják!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hideg kefírleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.