Hideg kefírleves

A hideg kefírleves recept hozzávalói

8 dl kefír, 1-1 db piros- és sárgahúsú paprika, 20 dkg sárgarépa, 1 csomag zsálya, 2 evőkanál citromlé, só, fehérbors, chilipaprika, 2 dkg napraforgómag

Hideg kefírleves

Hideg kefírleves

 

A hideg kefírleves recept elkészítése

 

A hideg levesek kétségtelenül nagyon jól jönnek a forró nyári hónapokban, de hűvösebb időben is nagyon jól tudnak esni. Épp ezért ez nem egy szezonális levesrecept, nincs tehát semmilyen megkötés, mikor készüljön. Ráadásul igen egyszerű az elkészítése, nézzék meg, és készüljön így Önöknél is!

A kefírt 30 percig mélyhűtőben tartjuk. Közben a paprikákat kis kockára vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. A zsályát vékonyra vágjuk. A zsályához aktuális árat itt találnak.

A kefírt a paprikával, a sárgarépával, a citromlével, sóval, borssal és a chilivel nagyon finomra pürésítjük. Átszűrjük, előhűtött tányérokba tálaljuk, zöldségekkel és pirított napraforgómaggal díszítjük. Ugye, hogy mennyire egyszerűen elkészíthető? A fenséges ízeket garantáljuk!

 

Egy másfajta hideg leves receptjét itt találják!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hideg kefírleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.