Hideg meggyleves

A hideg meggyleves recept hozzávalói

0,5 l meggybefőtt, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, szegfűszeg, fahéj, citrom, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín

Hideg meggyleves

Hideg meggyleves

 

A hideg meggyleves recept elkészítése

 

Hideg levesekből most a meggyleves kerül sorra. Klasszikus darab, és persze van több variáció is az elkészítésére a Mit főzzünk ma? konyhájában. Ez most az egyszerű leves recept kategóriába tartozik, nézzék meg, készítsék el!

És persze nincs annál jobb, mint ha a saját befőttünkkkel dolgozunk - íme, itt a lehetőség rá.

Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a szegfűszegből, a fahéjból, és a citromból redukciót készítünk. Leszűrjük. A fűszeres levesalapunkba beleöntjük a meggyet, valamint cukrot, vaníliás cukrot, és felforraljuk.

Közben a vaníliás pudingport csomómentesen elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel. Egy kevés levest merünk hozzá, úgymond „temperáljuk” a habarásunkat. Így nem „pelyhesedik” ki a levesünk.

Az egészet kiforraljuk, kihűtjük. Ízlés szerint tejszínhabbal, fagylalttal vagy babapiskótával, rolettivel tálaljuk.

Babapiskótához aktuális árat itt találnak.

 

Ha szeretne még további levesreceptek között válogatni, keresse fel a Mit főzzünk ma? recepttárát, itt!

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.