Hideg meggyleves

A hideg meggyleves recept hozzávalói

0,5 l meggybefőtt, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, szegfűszeg, fahéj, citrom, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín

 

Hideg meggyleves

Hideg meggyleves

 

A hideg meggyleves recept elkészítése

 

Hideg levesekből most a meggyleves kerül sorra. Klasszikus darab, és persze van több variáció is az elkészítésére a Mit főzzünk ma? konyhájában. Ez most az egyszerű leves recept kategóriába tartozik, nézzék meg, készítsék el! És persze nincs annál jobb, mint ha a saját befőttünkkkel dolgozunk - íme, itt a lehetőség rá.

A szegfűszegből, a fahéjból, és a citromból redukciót készítünk. Leszűrjük. A fűszeres levesalapunkba beleöntjük a meggyet, valamint cukrot, vaníliás cukrot, és felforraljuk.

Közben a vaníliás pudingport csomómentesen elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel. Egy kevés levest merünk hozzá, úgymond „temperáljuk” a habarásunkat. Így nem „pelyhesedik” ki a levesünk.

Az egészet kiforraljuk, kihűtjük. Ízlés szerint tejszínhabbal, fagylalttal vagy babapiskótával, rolettivel tálaljuk. Babapiskótához aktuális árat itt találnak.

 

Ha szeretne még további levesreceptek között válogatni, keresse fel a Mit főzzünk ma? recepttárát, itt!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hideg meggyleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.