Hideg meggyleves

Hozzávalók, hideg meggyleves

0,5 l meggybefőtt
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
szegfűszeg
fahéj
citrom
2 dl tejföl
1 dl tejszín

 

Hideg meggyleves

Hideg meggyleves

 

A hideg meggyleves elkészítése

 

Hideg levesekből most a meggyleves kerül sorra. Klasszikus darab, és persze van több variáció is az elkészítésére a Mit főzzünk ma? konyhájában. Ez most az egyszerű leves recept kategóriába tartozik, nézzék meg, készítsék el!

A szegfűszegből, a fahéjból, és a citromból redukciót készítünk. Leszűrjük. A fűszeres levesalapunkba beleöntjük a meggyet, valamint cukrot, vaníliás cukrot, és felforraljuk.

Közben a vaníliás pudingport csomómentesen elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel. Egy kevés levest merünk hozzá, úgymond „temperáljuk” a habarásunkat. Így nem „pelyhesedik” ki a levesünk.

Az egészet kiforraljuk, kihűtjük. Ízlés szerint tejszínhabbal, fagylalttal vagy babapiskótával, rolettivel tálaljuk. Babapiskótához aktuális árat itt találnak.

Ha szeretne még további levesreceptek között válogatni, keresse fel a Mit főzzünk ma? recepttárát, itt!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hideg meggyleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.