Hideg paprikaleves

Hozzávalók

  • 4 db kaliforniai paprika (sárga),
  • 2 db kaliforniai paprika (piros),
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 3 dl joghurt,
  • só,
  • bors,
  • 5 dkg vaj,
  • 10 dkg póréhagyma,
  • kapor

A fokhagymát, póréhagymát és a kaprot apróra vágjuk.A joghurtot beleöntjük egy tálba, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket - és már kész is a töltelék.

Aki tovább akarja fokozni a gasztronómiai élvezeteket, krémsajtot is tehet a töltelékhez.

A paprika magházát eltávolítjuk (ugyanúgy, mint amikor töltött paprikát készítünk), vajjal a szélét megkenjük, majd beletöltjük a tölteléket.

A tálalás technikáját a bevezetőben már jeleztem – és bár ez egy bolondok napján készült leves volt, nagyon komolyan is meg lehet enni!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.