Hideg zöldségleves

 

Hozzávalók

  • 6 dkg (pirított) mandula,
  • só,
  • olaj (olíva),
  • 20 dkg (szikkadt kenyérbél) kenyér,
  • 5 dkg szardínia,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 20 dkg (concasse) paradicsom,
  • 5 evőkanál paradicsompüré,
  • 3 dl paradicsomlé,
  • cukor,
  • citromlé,
  • pirospaprika,
  • kevés tabasco,
  • 4 szelet kenyér (toast),
  • 6 evőkanál olaj (olíva),
  • 2 db kaliforniai paprika,
  • 2 db kígyóuborka,
  • 1 db paprika,
  • 1 db paprika (zöld),
  • 5 dkg újhagyma

 

Hideg zöldségleves

Hideg zöldségleves

 

A hideg zöldségleves elkészítése

 

A kenyérbelet 2 dl vízben beáztatjuk, hozzáadjuk a pirított mandulát, a leszárított szardíniafilét, a fokhagymát, a paradicsompürét, a concassét, a paradicsomlevet és a fűszereket.

Egy  kaliforniai paprikát, 1  kígyóuborkát és az újhagyma felét kockára vágunk és ezeket is beletesszük az edénybe. Az egészet leturmixoljuk, hűtőben legalább két órát állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a betétet: kockára vágott toast kenyeret olívaolajon megpirítunk,  finomra vágott újhagymával, felkockázott zöldpaprikával, sárga paprikával, kaliforniai paprikával és kígyóuborkával együtt.

 

2

2

 

Ügyeljenek arra, hogy a zöldfélék csak lágyan legyenek átpirítva! Tálaláskor ezt a különleges betétet szórjuk a leves tetejére!

Egy másfajta hideg leves receptjéhez kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hideg zöldségleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.