Hideg zöldségleves

Hozzávalók

  • 6 dkg (pirított) mandula,
  • só,
  • olaj (olíva),
  • 20 dkg (szikkadt kenyérbél) kenyér,
  • 5 dkg szardínia,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 20 dkg (concasse) paradicsom,
  • 5 evőkanál paradicsompüré,
  • 3 dl paradicsomlé,
  • cukor,
  • citromlé,
  • pirospaprika,
  • kevés tabasco,
  • 4 szelet kenyér (toast),
  • 6 evőkanál olaj (olíva),
  • 2 db kaliforniai paprika,
  • 2 db kígyóuborka,
  • 1 db paprika,
  • 1 db paprika (zöld),
  • 5 dkg újhagyma

 

Hideg zöldségleves

Hideg zöldségleves

 

A kenyérbelet 2 dl vízben beáztatjuk, hozzáadjuk a pirított mandulát, a leszárított szardíniafilét, a fokhagymát, a paradicsompürét, a concassét, a paradicsomlevet és a fűszereket.

Egy  kaliforniai paprikát, 1  kígyóuborkát és az újhagyma felét kockára vágunk és ezeket is beletesszük az edénybe. Az egészet leturmixoljuk, hűtőben legalább két órát állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a betétet: kockára vágott toast kenyeret olívaolajon megpirítunk,  finomra vágott újhagymával, felkockázott zöldpaprikával, sárga paprikával, kaliforniai paprikával és kígyóuborkával együtt.

Ügyeljenek arra, hogy a zöldfélék csak lágyan legyenek átpirítva! Tálaláskor ezt a különleges betétet szórjuk a leves tetejére!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hideg zöldségleves
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.