Ida néni tarjalevese

Az Ida néni tarjalevese recept hozzávalói

30 dkg füstölt tarja, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség (zeller, sárgarépa, fehérrépa), 3 dl víz, 15 dkg burgonya, 30 dkg árpakása, 5 dkg vaj, 1 csomag petrezselyemzöld

A tormamártáshoz:

10 dkg reszelt torma, 2 dl víz, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl, só, cukor, ecet

Ida néni tarjalevese

Ida néni tarjalevese

 

Ida néni ezt a receptet küldte, így készül Ida néni tarjalevese:

 

Füstölt tarját, csülköt, vagy bármilyen füstölt disznóhúst langyos vízben jól kiáztatunk, majd odatesszük főni vegyes zöldséggel együtt.

Amikor megfőtt, a levest leszűrjük, néhány kockára vágott krumplit teszünk hozzá, és a már előre kifőzött és leszűrt árpakását is. Buris árpakása helyett lehet rizst is használni, de az árpakása a hagyományos. A felaprított zöldségekből is tehetünk a levesbe.

A húst második fogásként krumplikörítéssel és tormamártással fogyaszthatjuk.

Tormamártás: a reszelt tormát egy kis forró vízzel leforrázzuk. Egy kanál liszttel és tejföllel habarást csinálunk, és összefőzzük. Sót, cukrot, ecetet adunk hozzá ízlés szerint. A krumplit meghámozzuk, hosszú hasábokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk. A füstölt tarja aktuális árát itt találják!

Mi így készítettük el:

Feltettük a füstölt főtt tarját főni a zöldségekkel együtt. A sárgarépát hosszúkásra vágtuk, lepirítottuk. Levesbetétnek az árpát előre megfőztük. További leves receptünket itt találja!

Amikor a tarja megfőtt, kivettük a levesből, felszeleteltük. Mellé került a főtt burgonya, amit petrezselyemmel megszórtunk.

Ha szeretnének körülnézni húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.