Ida néni tarjalevese

 

Hozzávalók

30 dkg tarja (füstölt), 1 fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség (zeller, sárgarépa, fehérrépa), 3 dl víz, 15 dkg burgonya, 30 dkg árpakása, 5 dkg vaj, 1 csomag petrezselyemzöld

A tormamártáshoz:

10 dkg reszelt torma, 2 dl víz, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl, só, cukor, ecet

 

Ida néni tarjalevese

Ida néni tarjalevese

 

Ida néni ezt a receptet küldte:

Füstölt tarját, csülköt, vagy bármilyen füstölt disznóhúst langyos vízben jól kiáztatunk, majd odatesszük főni vegyes zöldséggel együtt.

Amikor megfőtt, a levest leszűrjük, néhány kockára vágott krumplit teszünk hozzá, és a már előre kifőzött és leszűrt árpakását is. Buris árpakása helyett lehet rizst is használni, de az árpakása a hagyományos. A felaprított zöldségekből is tehetünk a levesbe.

A húst második fogásként krumplikörítéssel és tormamártással fogyaszthatjuk.

Tormamártás: a reszelt tormát egy kis forró vízzel leforrázzuk. Egy kanál liszttel és tejföllel habarást csinálunk, és összefőzzük. Sót, cukrot, ecetet adunk hozzá ízlés szerint. A krumplit meghámozzuk, hosszú hasábokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk. A füstölt tarja aktuális árát itt találják!

Mi így készítettük el:

Feltettük a füstölt főtt tarját főni a zöldségekkel együtt. A sárgarépát hosszúkásra vágtuk, lepirítottuk. Levesbetétnek az árpát előre megfőztük. További leves receptünket itt találja!

Amikor a tarja megfőtt, kivettük a levesből, felszeleteltük. Mellé került a főtt burgonya, amit petrezselyemmel megszórtunk.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ida néni tarjalevese
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.