Joghurtos raguleves karajjal, csiperkével

A joghurtos raguleves hozzávalói

  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 0,5 dl olaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 40 dkg sertéskaraj,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 szál fehérrépa,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 4 db gomba (csiperke),
  • bors (őrölt),
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 dl natúr joghurt

Forró olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az 1x1 kockákra darabolt sertéskarajt, és fehéredésig sütjük. Ezután beleszórjuk a kisebb kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, zöldpaprikát, a cikkekre vagdalt csiperkét és 1,5 liter vízzel felöntjük.

Ha felforrt sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön majdnem puhára főzzük. Ekkor megszórjuk az aprított petrezselyemmel, majd behabarjuk a kevés hidegvízzel simára kevert liszttel.

Amikor teljesen megfőtt a leves, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a kevés forró lével elkevert natúr joghurtot.

Forrón tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.