Jókai bableves, ahogyan mi készítjük

A Jókai bableves, ahogyan mi készítjük recept hozzávalói

1,2 kg sertéscsülök, 40 dkg szárazbab, 4 db sárgarépa, 2 db gyökér, 1 közepes zellergumó, 8 g zsiradék, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 5 pár debreceni, 12 dkg liszt, 2 dl tejföl (ízlés szerint), só, fűszerpaprika, őrölt kömény

Jókai bableves, ahogyan mi készítjük, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Jókai bableves, ahogyan mi készítjük, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A Jókai bableves, ahogyan mi készítjük recept elkészítése

 

Ugyan Empedoklész azt mondta, tartóztassuk meg magunkat a babtól, nem fogadjuk meg a tanácsát. Egy jó bablevesnél kevés jobb dolog van, ez az igazság. És ugye Empedoklész a Vezúvba is beugrott. Nem követjük a példáját. Nézzék meg inkább a receptet, és készítsék is el!

Első lépésként a babot előző este beáztatjuk.

A csülköt hideg vízben lemossuk, a babbal és a tisztított egész zöldségekkel puhára főzzük. A megfőtt zöldségeket kiemeljük a levesből. A csülköt is kiszedjük, melegen kivesszük a csontját, letakarva pihentetjük. A sertéscsülökhöz aktuális árat itt találnak.

Magyaros rántást készítünk, azaz zsemleszínű rántást fűszerpaprikával, az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával. Hideg vízzel kikeverjük, lassan a lobogó leveshez adjuk, ha kell, sózzuk. Beletesszük a köményt is, majd jól kiforraljuk.

A debrecenit karikára vágjuk, zsiradékon átpirítjuk, a leveshez adjuk, még egyszer forr vele a leves, és készen is van.

Tálalásnál a csülköt is összekockázzuk, a zöldségekkel együtt tányérba tesszük, és rámerjük a forró bablevest. Ha szeretik, díszítsék, ízesítsék még tejföllel. Amennyiben a zellergumón volt zöld, durvára vágva a leves tetejére szórhatjuk.

 

Egy egészen másfajta levesreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még böngészni további levesreceptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik.

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Jókai bableves, ahogyan mi készítjük
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.