Juhsajtos medvehagyma-krémleves

Hozzávalók, juhsajtos medvehagyma-krémleves

20 dkg friss medvehagyma,
5 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
só,
bors,
10 dkg krémsajt,
10 dkg juhsajt,
kenyér,
1 liter zöldség alaplé

Juhsajtos medvehagyma-krémleves

Juhsajtos medvehagyma-krémleves

 

A juhsajtos medvehagyma-krémleves elkészítése

 

Ez a leves eredendően szezonális, az alapját a friss medvehagyma jelenti. Érdemes eltenni a receptet a tavaszi napokra, a medvehagymához akár beszerzési tippeket is itt találnak. Azonban, ha nem akarnak várni tavaszig, akkor sincs baj, mert végre beszerezhető a medvehagyma szezonon kívül is.

A vajon lepirítjuk az apróra vágott medvehagymát. Felengedjük zöldségalaplével, és főzzük.

Fűszerezzük sóval, borssal, majd a lisztet krémsajttal kikeverjük, és besűrítjük vele a levest, majd pedig lepürésítjük.

A juhsajtot vagy nyersen, vagy fehér kenyérre olvasztva a leves tetején tálaljuk. A juhsajthoz aktuális árat itt találnak.

Egy más karakterű levesreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Juhsajtos medvehagyma-krémleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.