A káposztaleves cipóban recept hozzávalói
- 20 dkg savanyúkáposzta,
- 15 dkg füstölt pulykasonka,
- 5 dkg bacon szalonna,
- 5 dkg burizs,
- 3 dkg vöröshagyma,
- 2 dkg póréhagyma,
- 10 dkg birsalma,
- 1 dl tejfel,
- 2 dkg keményítő,
- só,
- őrölt bors,
- cipó a tálaláshoz,
- sütőtök,
- vaj,
- füstölt sajt

Káposztaleves cipóban
Bacon szalonnát pirítunk, kevés margarint is teszünk hozzá. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a kisebb kockákra felvágott birsalmát.
A füstölt pulykacombról levágjuk a húst, felkockázzuk. Vigyázzunk az inakkal! Hozzátesszük a pulykahúst, majd a savanyúkáposztát. Burizzsel sűrítjük.
Cipóban tálaljuk, tejfellel meglocsoljuk. Díszítésnek füstölt sajtból leveleket faragunk, sütőtököt formázunk.
Másképp is készülhet leves cipóban? Hogyne. Tessék megnézni!
Jó étvágyat kívánunk!
Cím

Recept neve
Káposztaleves cipóban
Szerző neve
Mit főzzünk ma?
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje