Kapros káposzta leves

Hozzávalók:

30 dkg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt tarja vagy csülök, só, fehér bors, 5 dkg vöröshagyma, 2 dkg vaj, 1 dkg friss kapor, 1 dl tejföl, 3 dkg liszt, 2 dkg fokhagyma

 

A savanyú káposztát összevágjuk, vízben feltesszük főni a füstölt tarjával együtt (A műsor előtt mi előfőztük a tarját a rövid idő miatt, de lehet ma már füstölt-főtt tarját is kapni).

Babérlevelet teszünk hozzá, és kb. 45-50 perc alatt puhára főzzük, utána a húst kivesszük a levesből. A finomra vágott vöröshagymát vajon megfuttatjuk, majd apróra vágott fokhagymát,  sót és szintén apróra vágott kaprot teszünk még hozzá.

A habarásnál mindig figyeljünk a sorrendre. Először kis tálba lisztet teszünk, majd 2-3 kanál tejfölt, habverővel jól elkeverjük. Merőkanállal kevés lét szedünk a habaráshoz  a levesből, hogy ne csapódjon ki a tejföl, amikor a levest behabarjuk. Kockára felvágjuk a  füstölt húst, és visszarakjuk a levesbe.

Tálalásnál tejfölkarikával díszítjük - ami egyébként nem más, mint hogy egy kis tejfölt kör alakban rálocsolunk a levesre.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik kaporral ízesített receptért!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros káposzta leves
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.