Kapros vajbableves

A kapros vajbableves hozzávalói

  • 50 dkg zöldbab,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 3 dkg hagyma,
  • 1 dkg fokhagyma,
  • só,
  • ételízesítő,
  • fűszerpaprika,
  • 1 dl tejföl,
  • fél köteg zeller zöldje,
  • 5 dkg vaj,
  • 10 dkg liszt,
  • 1 db tojás

 

Kapros vajbableves

Kapros vajbableves

 

A kapros vajbableves recept elkészítése

 

Abszolút hagyományos, alapvetően egyszerű recept készül a Mit főzzünk ma? konyhájában. Remek vajbableves, nézzenek rá! És persze készítsék is el:).

Olajat hevítünk, abban a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Fokhagymát is tehetünk bele, majd jöhet a fűszerpaprika, aminek vízzel oldjuk színét. Beletesszük a sárgarépát és a vajbabot, ételízesítővel, sóval (aki szereti, teheti füstízű sóval) ízesítjük. Főzzük a levest, közben elkészítjük a zellergombócot.

Amikor a leves kész, már a tejfel is benne van, forraljuk, s beleszaggatjuk a galuskát. A zellerlevelet, a vajat a lisztet a tojást és egy csipet sót egyenletesen elkeverünk. Lényeges, hogy jól összeálljon. A forrásban levő levesbe szaggatjuk.

Ha szeretnének még további levesreceptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros vajbableves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.