Kapros vajbableves

A kapros vajbableves recept hozzávalói

  • 50 dkg zöldbab,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 3 dkg hagyma,
  • 1 dkg fokhagyma,
  • só,
  • ételízesítő,
  • fűszerpaprika,
  • 1 dl tejföl,
  • fél köteg zeller zöldje,
  • 5 dkg vaj,
  • 10 dkg liszt,
  • 1 db tojás
Kapros vajbableves

Kapros vajbableves

 

A kapros vajbableves recept elkészítése

 

Abszolút hagyományos, alapvetően egyszerű recept készül a Mit főzzünk ma? konyhájában. Remek vajbableves, nézzenek rá! És persze készítsék is el:).

Olajat hevítünk, abban a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Fokhagymát is tehetünk bele, majd jöhet a fűszerpaprika, aminek vízzel oldjuk színét. Beletesszük a sárgarépát és a vajbabot, ételízesítővel, sóval (aki szereti, teheti füstízű sóval) ízesítjük. Főzzük a levest, közben elkészítjük a zellergombócot. A vajbabhoz aktuális árat itt találnak.

Amikor a leves kész, már a tejfel is benne van, forraljuk, s beleszaggatjuk a galuskát. A zellerlevelet, a vajat a lisztet a tojást és egy csipet sót egyenletesen elkeverünk. Lényeges, hogy jól összeálljon. A forrásban levő levesbe szaggatjuk.

 

Ha szeretnének még további levesreceptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik.

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros vajbableves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.