Kapros zöldbableves fogasgombóccal

A kapros zöldbableves fogasgombóccal recept hozzávalói

30 dkg zöldbab, 1 db citrom, 1 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 10 dkg halfilé, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vaj, 1 db zsemle, 2 db tojás, 1 l víz, kapor, zsemlemorzsa

Kapros zöldbableves fogasgombóccal

Kapros zöldbableves fogasgombóccal

 

A kapros zöldbableves fogasgombóccal recept elkészítése

 

Kevés jobb dolog akad a friss zöldségekből készült, jól átgondolt, jó szívvel készített leveseknél. Na jó, egy jobb van: ha teszünk bele fogasgombócot is. Egyetértünk? Egy különleges halétellel lepjük meg Önöket. Egy pikáns zöldbablevessel.

Felteszünk vizet forrni a gombócnak. Egy edénybe kevés vajat rakunk, majd a zöldbabot, és megfuttatjuk. Vizet öntünk hozzá. A zöldbab aktuális árát itt találják!

A fogasfilét apróra vágjuk. A zsemlét tejszínbe áztatjuk, a kaprot szintén apróra vágjuk. A keverőtálba tesszük a fogast, a fokhagymát, és a zsemlét, a tojást, a lisztet, így összekeverjük, majd formázzuk és megfőzzük: ebből lesz a gombóc.

Amikor felforrt a leves, rántást készítünk, beletesszük a levesbe. Citromot csepegtetünk a levesbe, és egy kevés tejszínt is. További leves receptet itt találnak!

Tálalásnál egy szép agyagedénybe merünk a levesből, majd beletesszük a gombócot. Kaporral díszítjük.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros zöldbableves fogasgombóccal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.