Kapros zöldbableves fogasgombóccal

 

Hozzávalók

30 dkg zöldbab, 1 db citrom, 1 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 10 dkg halfilé, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vaj, 1 db zsemle, 2 db tojás, 1 l víz, kapor, zsemlemorzsa

 

Kapros zöldbableves fogasgombóccal

Kapros zöldbableves fogasgombóccal

 

A Kapros zöldbableves fogasgombóccal című receptünk elkészítése

 

Egy különleges halétellel lepjük meg Önöket. Egy pikáns zöldbablevessel.

Felteszünk vizet forrni a gombócnak. Egy edénybe kevés vajat rakunk, majd a zöldbabot, és megfuttatjuk. Vizet öntünk hozzá. A zöldbab aktuális árát itt találják!

A fogasfilét apróra vágjuk. A zsemlét tejszínbe áztatjuk, a kaprot szintén apróra vágjuk. A keverőtálba tesszük a fogast, a fokhagymát, és a zsemlét, a tojást, a lisztet, így összekeverjük, majd formázzuk és megfőzzük: ebből lesz a gombóc.

Amikor felforrt a leves, rántást készítünk, beletesszük a levesbe. Citromot csepegtetünk a levesbe, és egy kevés tejszínt is. További leves receptet itt találnak!

Tálalásnál egy szép agyagedénybe merünk a levesből, majd beletesszük a gombócot. Kaporral díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros zöldbableves fogasgombóccal
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.