Karalábéleves szárnyas galuskával

Hozzávalók, karalábéleves szárnyas galuskával

  • 1 kisebb fej vöröshagyma,
  • 1 nagyobb fej karalábé,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 szál fehérrépa,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1,5 l zöldségleves,
  • só,
  • bors,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 20 dkg darált szárnyas hús,
  • 1 db áztatott, kicsavart zsemle,
  • 1 db tojás,
  • só,
  • bors,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • zsemlemorzsa

 

Karalábéleves szárnyas galuskával

Karalábéleves szárnyas galuskával

 

A karalábéleves szárnyas galuskával recept elkészítése

 

Az olvasztott vajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott karalábét, sárgarépát, fehérrépát, kicsit összepirítjuk. Megszórjuk liszttel, és felöntjük a zöldséglevessel.

Ha felforrt sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az aprított petrezselyemmel. Ezután lassú tűzön főzzük, közben pedig elkészítjük a galuskát.

A darált szárnyashúst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlét és a tojást. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és aprított petrezselyemmel ízesítjük. Annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy könnyen keverhető húsmasszát kapjunk. Kiskanállal a félig főtt levesbe szaggatjuk, és lassú tűzön készre főzzük. Forrón tálaljuk.

Egy másik levesreceptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Karalábéleves szárnyas galuskával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.