Karalábéleves tejszínnel

A karalábéleves tejszínnel recept hozzávalói

  • 2 db karalábé,
  • 2 evőkanál vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 4 dl zöldség alaplé,
  • 1 dl tejszín,
  • só,
  • őrölt bors,
  • frissen reszelt szerecsendió
Karalábéleves tejszínnel

Karalábéleves tejszínnel

 

A karalábéleves tejszínnel recept elkészítése

 

Mondjuk úgy, kommersz alapanyagot választottunk ma, a karalábét. Azonban meg is mutatjuk, mennyi titok rejtőzik ebben az egyszerű zöldségben, és mennyi mindent ki lehet hozni belőle! Nézzék meg, hogyan, és készítsék el Önök is így!

A karalábé leveleit a szárral együtt levágjuk a gumóról, a gyenge leveleket megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A gumókat körben meghámozzuk, és 1 cm vastag szeletekre, majd rudacskákra vágjuk. A karalábéhoz aktuális árat itt találnak. Nem vészes, ugye?

Egy nagy lábosban megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, és közepes hőnél halványsárgára pirítjuk. Lepirítjuk a karalábét, frissen reszelt szerecsendiót (ebből nem kell sok).

Hozzáöntjük a levest és az egészet jól elkeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 10-15 percig kis lángon lefedve hagyjuk lassan fortyogni, míg megpuhul a karalábé, és a mártás szépen besűrűsödik.

Tejszínnel felöntjük - ezzel finomítjuk egy kicsit a levesünket, mivel a tejszín selymessé teszi a főzeléket. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, a tetejére szórjuk a csíkokra vágott leveleket.

Roston sült csirkét készítettünk még a főzelékhez, de hús nélkül is fogyasztható. Klasszikusan mélytányérba tálaljuk, mi a Mit főzzünk ma? műsorában lapos tányért választunk,  a tejszínes karalábé mellé helyezzük a csirkét, paradicsommal díszítettük, de burgonyapürével is tálalhatjuk.

 

Kattintson ide egy másik levesreceptért!

 

Ha válogatnának még húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Karalábéleves tejszínnel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.