Karfiolleves sült gyermekláncfűvel

Hozzávalók, karfiolleves sült gyermekláncfűvel

  • 70 dkg karfiol,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 db újhagyma,
  • 20 dkg burgonya,
  • 3 dkg gyermekláncfű,
  • 5 evőkanál olaj,
  • 8 dl alaplé (zöldség),
  • 2 dl tejszín,
  • só,
  • bors,
  • szerecsendió,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • cukor,
  • 2 szelet kenyér

 

Karfiolleves sült gyermekláncfűvel

Karfiolleves sült gyermekláncfűvel

 

A karfiolleves sült gyermekláncfűvel recept elkészítése

 

A zöldségeket tisztítjuk, előkészítjük, a karikára vágott újhagymát és a karfiolrózsák kétharmadát a vajon megpirítjuk.

Alaplével és tejszínnel felöntjük, kb. 25-30 percig főzzük, végül lepürésítjük. A maradék karfiolrózsákat hozzáadjuk – tulajdonképpen ez lesz a leves betétje -, ízesítjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, citromlével és cukorral.

A gyermekláncfüvet megmossuk, leszárítjuk, majd olajon egyszerűen megsütjük. Egy-két perc alatt papíron vagy szalvétán leszárítjuk, és ugyanabban a zsírban a kockára vágott kenyeret is lepirítjuk, és a sült gyermekláncfűvel együtt tálaljuk.

Körülnéznének a recepttárban egy másik levesrecept után? Itt találják a leveseket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Karfiolleves sült gyermekláncfűvel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.