Kecskesajtos újhagymaleves

Hozzávalók

20 dkg újhagyma, 5 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db baguette, 10 dkg kecskesajt, 4 dl zöldségalaplé, 1 dl tejszín

 

Kecskesajtos újhagymaleves

Kecskesajtos újhagymaleves

 

Mindig el szoktam mondani azt az igazságot, hogy a magyar ember különösen szereti a leveseket, most a magam szerény eszközeivel igyekszem gazdagítani ezt a hagyományt, szélesíteni a levesek repertoárját.

 

A kecskesajtos újhagymaleves elkészítése

 

Az újhagymát nagyobb darabokra vágjuk, és vajon lepirítjuk, majd liszttel megszórjuk. Ezután engedjük fel a zöldségalaplével, és tejszínnel finomítjuk. Így együtt kb. 40 percig forraljuk, közben ízesítjük sóval, borssal, végül turmixgépben pürésítjük.

Olívaolajon pirítjuk meg a szeletekre vágott baguettet, majd természetesen leszárítjuk és így kerül rá a kecskesajt, majd szalamanderban rápirítjuk.

Kecskesajthoz itt találnak részletes tájékoztatót!

Itt ajánlunk egy más típusú levest, nézzék meg ezt is!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Kecskesajtos újhagymaleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.