Hideg kefírleves

A Hideg kefírleves hozzávalói

  • 8 dl kefír,
  • 1 db kaliforniai paprika (piros),
  • 1 db kaliforniai paprika (sárga),
  • 20 dkg répa (sárga),
  • 1 csomag zsálya,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • só,
  • fehérbors,
  • chilipaprika,
  • 2 dkg napraforgómag

 

Hideg kefírleves

Hideg kefírleves

 

A kefírt 30 percig mélyhűtőben tartjuk, közben pedig a paprikákat kis kockára vágjuk.

A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a zsályát vékonyra vágjuk. A kefírt a paprikával, a sárgarépával, a citromlével, sóval, borssal és a chilivel nagyon finomra pürésítjük.

Átszűrjük, előhűtött tányérokba tálaljuk, zöldségekkel és pirított napraforgómaggal díszítjük. Nos, ez a hideg levesek nagy-nagy előnye: készen is van!

Jó étvágyat kívánunk!

Egy másik leves receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Kefírleves, hidegen
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.