Kéksajtos burgonyaleves

Hozzávalók a kéksajtos burgonyaleveshez

  • 30 dkg burgonya,
  • 10 dkg sajt (kék),
  • só,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 15 dkg bacon,
  • 1 fej hagyma,
  • fél köteg petrezselyem

A kéksajtos burgonyaleves elkészítése

 

A vöröshagymát finomra vágom, kevés olajon lepirítom.

Ráhelyezem a kockára vágott burgonyát, felöntöm vízzel, sózom. Megfőzöm benne a burgonyát. Amikor szétfőtt a burgonya, akkor belereszelem a kéksajtot. Kis lángon óvatosan tovább főzöm.

Egy serpenyőben nagyon kevés olajat melegítek. A bacont vékony szeletekre vágom, majd felcsíkozom, és kipirítom.

Közben a levest kézi botmixerrel összeturmixolom. Baconnel megszórom, és friss petrezselyemmel meghintem.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.