Kéksajtos burgonyaleves

Hozzávalók, kéksajtos burgonyaleves

30 dkg burgonya
10 dkg kéksajt

1,5 dl tejszín
15 dkg bacon
1 fej hagyma
fél köteg petrezselyem

 

Kéksajtos burgonyaleves

Kéksajtos burgonyaleves

A kéksajtos burgonyaleves elkészítése

 

Egyszerű alapanyagokból is lehet varázsolni. Sőt, azokból lehet leginkább. A krumplileves igazán egyszerű dolog, és csak egy apró ötlet kell hozzá, hogy hirtelen ne csak egyszerű, de nagyszerű is legyen. Kipróbálják?

A vöröshagymát finomra vágom, kevés olajon lepirítom. Ráhelyezem a kockára vágott burgonyát, felöntöm vízzel, sózom. Megfőzöm benne a burgonyát. Amikor szétfőtt a burgonya, akkor belereszelem a kéksajtot. Kis lángon óvatosan tovább főzöm. A kéksajthoz aktuális árakat itt találnak.

Egy serpenyőben nagyon kevés olajat melegítek. A bacont vékony szeletekre vágom, majd felcsíkozom, és kipirítom. Közben a levest kézi botmixerrel összeturmixolom. Baconnel megszórom, és friss petrezselyemmel meghintem.

Egy másik, kéksajttal készülő receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kéksajtos burgonyaleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.