Kéksajtos burgonyaleves

A kéksajtos burgonyaleves recept hozzávalói

30 dkg burgonya, 10 dkg kéksajt, só, 1,5 dl tejszín, 15 dkg bacon, 1 fej hagyma, fél köteg petrezselyem

Kéksajtos burgonyaleves

Kéksajtos burgonyaleves

A kéksajtos burgonyaleves elkészítése

 

Egyszerű alapanyagokból is lehet varázsolni. Sőt, azokból lehet leginkább. A krumplileves igazán egyszerű dolog, és csak egy apró ötlet kell hozzá, hogy hirtelen ne csak egyszerű, de nagyszerű is legyen. Kipróbálják?

A vöröshagymát finomra vágom, kevés olajon lepirítom. Ráhelyezem a kockára vágott burgonyát, felöntöm vízzel, sózom. Megfőzöm benne a burgonyát. Amikor szétfőtt a burgonya, akkor belereszelem a kéksajtot. Kis lángon óvatosan tovább főzöm. A kéksajthoz aktuális árakat itt találnak.

Egy serpenyőben nagyon kevés olajat melegítek. A bacont vékony szeletekre vágom, majd felcsíkozom, és kipirítom. Közben a levest kézi botmixerrel összeturmixolom. Baconnel megszórom, és friss petrezselyemmel meghintem.

Egy másik, kéksajttal készülő receptet itt találnak!

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kéksajtos burgonyaleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.