Keménylebbencs, egy kicsit másképp

A keménylebbencs, egy kicsit másképp recept hozzávalói

5 dkg szalonna, 20 dkg lebbencstészta, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, kevés kömény, 1-2 db babérlevél, 1 evőkanál fűszerpaprika, 2 l zöldségalaplé, só, bors

Keménylebbencs, egy kicsit másképp

Keménylebbencs, egy kicsit másképp

 

A keménylebbencs, egy kicsit másképp recept elkészítése

 

Biztos van, akinek nem, és biztos van olyan is, akinek viszont be kell mutatni a lebbencset. Tény, ami tény, ez bizony nem egy könnyű étel, így figyelni kell arra is, hogy ekkora energiabombát ésszerűen le kell dolgozni.

Először is kockára vágjuk a szalonnát, majd lepirítjuk. Mellé tesszük a póréhagymát, a fokhagymát, majd a fűszerpaprikát, végül felengedjük a zöldségalaplével, ezzel megkaptuk a leves alapját.

A Mit főzzünk ma? műsorában a tésztát serpenyőben pirítottuk meg, de Önök ezt nyugodtan megtehetik sütőben is, a lényeg, arra kell figyelni csak, hogy szép aranybarnára pirítsák meg. A lebbencstésztához aktuális árat itt találnak, ez a 8 tojásos verzió!

Miután megvagyunk a leves lényegét jelentő keménylebbenccsel, hozzátesszük a leveshez, kiforraljuk, és készen is vagyunk. Remek paprikás étel, mi nagyon szerettük!

Összegzésként elmondhatjuk tehát, hogy egy tartalmas, sűrű, nevezzük úgy, hogy  pásztorételt kaptunk. De, elmondjuk még egyszer, arra figyeljenek oda, hogy ezt az energiamennyiséget le is kell dolgozni!

 

És ha már szóba került a lebbencs, itt mutatunk egy másik elkészítési módot, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Keménylebbencs, egy kicsit másképp
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.