Klasszikus májgombócleves

A klasszikus májgombócleves recept hozzávalói

  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 1 kicsi fej vöröshagyma,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 2 szál fehérrépa,
  • 20 dkg zöldbab,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 30 dkg tisztított csirkemáj,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 db zsemle,
  • 2 db tojás,
  • zsemlemorzsa,
  • 1 csokor medvehagyma
Klasszikus májgombócleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Klasszikus májgombócleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A klasszikus májgombócleves recept elkészítése

 

Egy klasszikus, mindennapos leves receptje következik, természetesen úgy, ahogyan az a Mit főzzünk ma? konyhájában készül. Egy-két apró trükkel, tudják. Nézzék is meg, hogyan készül, és készítsek el Önök is így otthon!

Az olajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk benne a felaprított vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát, és a 4 centi hosszúra darabolt zöldbabot. Pár percig tovább pirítjuk, majd felöntjük 1,4 liter vízzel, és sóval, borssal ízesítjük. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük, és közben elkészítjük a májgombócot.

Az előkészített csirkemájat, ledaráljuk, majd a forró olívaolajon fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, kihűtjük, és keverőedénybe tesszük.

A friss csirkemáj aktuális árát itt találja. Hozzáadjuk az áztatott és kicsavart zsemléket és a tojásokat. Összekeverjük, annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy könnyen formálható gombócmasszát kapjunk. Pár percet állni hagyjuk, majd vizes kézzel, dió nagyságú gombócokat formázunk belőle.

A fenti módon elkészített gombócokat puhára főzzük a levesben. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk a vékony csíkokra metélt medvehagymát. Tálaláskor a levest tányérokba szedjük, és forrón kínáljuk. További leves receptjeinket itt találja.

 

Itt pedig egy másfajta, de szintén csirkemájra komponált receptet találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Klasszikus májgombócleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.