Kókuszos dinnyeleves

Hozzávalók

1 db zöldcitrom, 8 dkg cukor, 1 db sárgadinnye, 20 dkg nyári gyümölcs
(ribizli, málna, dinnye, feketeszeder, eper stb.), 4 dl kókusztej cukor nélkül, só, citromfű (díszítéshez)

 

Kókuszos dinnyeleves

Kókuszos dinnyeleves

 

A kókuszos dinnyeleves elkészítése

 

A zöldcitromot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot 1 dl vízzel és a zöldcitromszeletekkel összeforraljuk, majd kihűtjük.

A dinnye végeit levágjuk, kettévágjuk, magházát eltávolítjuk. Karalábévájóval kivájjuk a belsejét, így kb. 40 dkg dinnyehúst nyerünk. A féldinnyéket behűtjük.

A citromszeleteket leszűrjük, a gyümölcsöket megmossuk, tisztítjuk. A kókusztejet a citromsziruppal, késhegynyi sóval és a dinnyehússal finoman pürésítjük.

A féldinnyéket tányérra tesszük, dinnyegolyókkal és a gyümölcsökkel megtöltjük. A kókuszlével felöntjük, és citromfűlevéllel díszítjük. A maradék kókuszlevet külön szervírozhatjuk.

A dinnye másik feléből desszertet is készíthetnek egy kis jégkrém és gyümölcs segítségével.

 

2

2

 

Egy más karakterű levesreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kókuszos dinnyeleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.