Kolbászos káposztaleves, narancsos palacsinta

A kolbászos káposztaleves, narancsos palacsinta receptek hozzávalói

  • 60 dkg savanyú káposzta,
  • 80 dkg friss kolbász,
  • 10 dkg paradicsompüré,
  • 20 dkg burgonya,
  • 10 dkg aszalt szilva,
  • 2 dkg fokhagyma,
  • kömény,
  • só,
  • bors,
  • babérlevél,
  • vöröshagyma,
  • édes palacsintatészta,
  • 4 db narancs,
  • olaj
Kolbászos káposztaleves, narancsos palacsinta

Kolbászos káposztaleves, narancsos palacsinta

 

A kolbászos káposztaleves, narancsos palacsinta receptek elkészítése

 

Az az igazság, szeretjük a gazdag leveseket, a most következő is ilyen. Mivel igen tartalmas, kínálunk mellé egy remek desszertet is, most palacsintát. Érdekesség egyébként, hogy Szlovákiában karácsonykor ezt a levest szokták fogyasztani.

A savanyú káposztát megmossuk, ha kell, megvágjuk, leforrázzuk, a kolbásszal feltesszük főni, ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét. Reszelt burgonyával sűrítjük. Mielőtt készre főznénk, aszalt szilvát adunk hozzá. A leveshez desszertet is készítünk. Kolbászhoz aktuális árakat itt találnak.

Kicsit sűrűbb palacsintatésztát készítünk. A narancsot meghámozzuk, a fehér héját is le kell szedni, kifilézzük, picit a serpenyőben, vajon átmelegítjük. A kész palacsintatésztára tesszük a narancsot, kevés narancslikőrrel meglocsoljuk.

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kolbászos káposztaleves, narancsos palacsinta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.