Kölesleves

A kölesleves recept hozzávalói

1 liter marhahúsleves, 50 dkg csiperkegomba, 10 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg zeller, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg póréhagyma, 8 dkg vaj, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg köles, só, bors, 1 csomag petrezselyemzöld

A rántott zsemléhez:

2 db zsemle, 2 db tojás, 1 l tej, 2 db alma, só, fahéj, 1 dl szódavíz

Kölesleves

Kölesleves

 

A kölesleves recept elkészítése

 

A köles az egyik legősibb alapanyag, és nagyon jó kis ételeket készíthetünk belőle. Levest is, persze, és ebben a formában kerül ma terítékre. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A gombát, a zöldségeket, és a hagymát megtisztítjuk, utána minden zöldséget apró kockára vágunk. Ugyanígy teszünk a füstölt szalonnával is, majd lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, az apró kockára vágott zöldségeket. Végül felengedjük a marhahúslevessel.

A kölest serpenyőben megpirítjuk, méghozzá szárazon, majd hozzáadjuk a felforrt zöldséges marhahúsleveshez. A köleshez aktuális árat itt találnak. A gombát külön lepirítjuk, ezt a leves befejezésekor keverjük az ételbe. Fehérkenyérrel tálaljuk.

A rántott zsemle titka: a szárazabb zsemléket a vaníliás cukros, tojásos, tejes masszában áztatjuk, majd vajon megsütjük. Lecsepegtetjük, ráhalmozzuk a vaníliás cukros túrót és a narancslekvárt. Igazán gyors, mégis igazi csemege.

Rántott zsemle

Rántott zsemle

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kölesleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.