Korhelyleves

Hozzávalók, korhelyleves

40 dkg savanyú káposzta
1 liter víz
késhegynyi pirospaprika
hagyma
30 dkg puszta debreceni
1 kanál mustár
citromlé

 

Korhelyleves

Korhelyleves

 

A korhelyleves elkészítése

 

Szokásos korhelyalappal indítunk: az összevágott savanyú káposztát vízben feltesszük főni. Közben: zsemleszínű rántást készítünk, nagyon kevés vöröshagymával és késhegynyi pirospaprikával, figyeljünk, hogy ez utóbbit ne pirítsuk meg.

A füstölt, karikára vágott debreceni kolbászt és az 1 x 1 cm-es kockákra vágott borjúsültet serpenyőben megpirítjuk. Amikor ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a puhára főtt káposztához. Összeforraljuk, puhára főzzük a nyersanyagokat. Ekkor tegyük bele a rántást, forraljuk ki. A puszta debrecenihez aktuális árat itt találnak.

A levest vékony tejfölös habarással sűrítjük be, 1 kanál mustárt, kevés citromlevet adunk hozzá. Apró trükk, de nagyon hálás tud lenni.

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Korhelyleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.