Korhelyleves

A korhelyleves recept hozzávalói

40 dkg savanyú káposzta, 1 liter víz, késhegynyi pirospaprika, hagyma, 30 dkg puszta debreceni, 1 kanál mustár, citromlé

Korhelyleves

Korhelyleves

 

A korhelyleves recept elkészítése

 

Természetesen nem csak korhelyeknek ajánljuk ezt a receptet, de tény, hogy ők járnak vele a legjobban. Apró trükk is van benne, természetesen, nézzék meg, és készítsék is el így!

Szokásos korhelyalappal indítunk: az összevágott savanyú káposztát vízben feltesszük főni. Közben: zsemleszínű rántást készítünk, nagyon kevés vöröshagymával és késhegynyi pirospaprikával, figyeljünk, hogy ez utóbbit ne pirítsuk meg.

A füstölt, karikára vágott debreceni kolbászt és az 1 x 1 cm-es kockákra vágott borjúsültet serpenyőben megpirítjuk. Amikor ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a puhára főtt káposztához. Összeforraljuk, puhára főzzük a nyersanyagokat. Ekkor tegyük bele a rántást, forraljuk ki. A puszta debrecenihez aktuális árat itt találnak.

A levest vékony tejfölös habarással sűrítjük be, 1 kanál mustárt, kevés citromlevet adunk hozzá. Apró trükk, de nagyon hálás tud lenni.

 

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Korhelyleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.