Krémleves édesburgonyából

A krémleves édesburgonyából recept hozzávalói

20 dkg édesburgonya, só, olaj, 1 evőkanál méz, gyömbér, szerecsendió, 1 db burgonya, 4 db királyrák, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl fehérbor

Krémleves édesburgonyából

Krémleves édesburgonyából

 

A krémleves édesburgonyából recept elkészítése

 

Megtévesztő a név, mert az édesburgonya bizony nem burgonya. Hasonlít rá, de nem az, ez egy szubtrópusi termény. Lényeg, hogy alapvetően könnyedén hozzá lehet jutni, és ha már hozzá lehet jutni, akkor bizony el is kell készíteni.

Nem kérdés, hogy a Mit főzzünk ma? erre is ad receptet, most levesnek készítjük el. Nézzék meg! Ha szeretne többet tudni az édesburgonyáról, itt talál további információkat.

Az édesburgonyát ugyanúgy, mint ahogy névrokonával, a sima burgonyával tennénk,  megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Ugyanezt tesszük az egyik nagyobb sima burgonyával is. Az édesburgonyához aktuális árakat itt találnak.

Egy lábosban a mézet felhevítjük, és hozzáadjuk a vágott gyömbért (ha szárított van otthon, akkor azt), majd a burgonyákat. Sózzuk, és felöntjük vízzel, majd megszórjuk őrölt
szerecsendióval.

Addig főzzük, amíg a burgonya szét nem fő, majd ekkor botmixerrel leturmixoljuk. Hozzáadjuk az 1 deci fehér bort, és ha szükséges, utánaízesítünk.

A rákokat páncéljuktól megfosztjuk. A királyrákhoz aktuális árat itt találnak. Egy serpenyőben olajat melegítünk, beletesszük a rákokat. Kicsit pirítjuk, sózzuk, majd a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Végül jön a fehérbor, picit átpároljuk benne, majd a leveshez tálaljuk betétként. Pikáns a leves is, pikáns a levesbetét is - el kell készíteni, nincs mese!

 

A Mit főzzünk ma? egy más típusú krémlevesét itt találják, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.