Krémleves hagymából

A krémleves hagymából recept hozzávalói

  • 4 db nagy fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál vaj,
  •  2 evőkanál olívaolaj,
  • só,
  • bors,
  • 5 dl húsleves,
  • szerecsendió,
  •  chili,
  •  1,5 dl főzőtejszín,
  •  pirított kenyérhasáb,
  • reszelt sajt
Krémleves hagymából

Krémleves hagymából

 

A krémleves hagymából recept elkészítése

 

4 nagy fej vöröshagymát elkezdtem 1 evőkanál vajon és 2 evőkanál olívaolajon megpárolni. Tulajdonképpen karamellizálni kell, ami a hagymában található természetes cukor hatására meg is történik. Mikor puha lett akkor sóztam, borsoztam és felengedtem 5 dl húslevessel.

Ha kíváncsiak, hogyan fejeződik be a hagymakrémleves elkészítése, akkor látogassák meg az Édes élet egészségesen oldalt!

 

Kattinson ide egy másik levesreceptért!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.