Különleges sonkaleves

A különleges sonkaleves recept hozzávalói

  • 0,5 dl olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 szál fehérrépa,
  • 10 dkg kelbimbó
  • 1 dl tejföl,
  • 30 dkg húsos füstölt házi sonka,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 db babérlevél,
  • 2 db tojás
Különleges sonkaleves

Különleges sonkaleves

 

A különleges sonkaleves recept elkészítése

 

Mutatunk most egy alapvetően egyszerűen elkészíthető gazdag leves variációt. Mondhatjuk hagyományos levesnek is, de persze ott van benne az a megszokott néhány trükk. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, a fehérrépát, a félbevágott kelbimbót, a szintén kicsi kockákra vágott húsos sonkát, és közepes tűzön összepirítjuk. Sonkákhoz aktuális árakat itt találnak, válasszák ki azt, amelyik tetszik!

Ezután megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a fűszerpaprikával. Felengedjük 1,5 liter vízzel, és ha felforrt sóval, borssal, a babérlevéllel ízesítjük, majd közepes tűzön készre főzzük.

Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított petrezselymet, és hozzáadjuk a tojásokat. 1-2 percet várunk, hogy kicsit megkeményedjen, majd lazán összekeverjük. Tálaláskor forrón tányérba szedjük, és meglocsoljuk simára kevert tejföllel.

 

Egyszerűbb levesre vágyik? Itt ajánlunk egyet!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Különleges sonkaleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.