Laskagomba leves

 

Hozzávalók

40 dkg gomba (laska), 2 db sárgarépa, 3 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 1 evőkanál mustár, 5 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors, ecet

 

Laskagomba leves

Laskagomba leves

 

A laskagomba leves elkészítése

 

A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük.

Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. A laskához aktuális árat itt találnak.

 

A laskagomba leves receptjét az Aleda konyhája oldalon olvashatják!

Egy másik remek gombás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Annak, aki esetleg nem ismerné, használná a laskagombát, néhány jótanács Bálint gazdától itt található. Néhány mondat a gombatermesztésről: kaskagombát termelhetnek farönkön is. A micéliummal (gombafonalakkal) átszőtt rönköket árnyékos, szélvédett helyen, 3/4 részig kell a földbe süllyeszteni. A környéküket nedvesen kell tartani, mert ez elősegíti a gombatestek kifejlődését. Belevágnak?

Cím
recipe image
Recept neve
Laskagomba leves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.