Lencseleves és lencsesaláta

Hozzávalók, lencseleves és lencsesaláta

  • 40 dkg lencse,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg hagyma,
  • 20 dkg kolbász,
  • fél dl bor (vörös),
  • 10 dkg szalonna (füstölt),
  • 5 dkg répa (sárga),
  • 2 dl tejföl,
  • 2 evőkanál mustár,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 1 db citrom,
  • só,
  • bors,
  • újhagyma,
  • cukor,
  • almaecet,
  • tökmagolaj

 

Lencseleves és lencsesaláta

Lencseleves és lencsesaláta

 

A lencseleves és lencsesaláta recept elkészítése

 

A lencsét sós vízbe feltesszük főzni. A lencséhez aktuális árat itt találnak.

A vajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a darabokra vágott sárgarépát. Hozzáadjuk mindezt a lencsés alaphoz.

Amikor a lencse puha, a karikára vágott debreceni kolbászt lepirítjuk serpenyőben, majd hozzáadjuk a lencséhez. Tejfölös mustáros habarást készítünk, besűrítjük a levest, kiforraljuk, citromlével finomítjuk.

Amíg a lencseleves elkészül készíthetünk hozzá salátát is. Ecetes dresszinget készítünk hozzá, amiben a lencsét is beletesszük, majd tökmagolajat adunk hozzá. Lepirítjuk a szalonnát, újhagymát, vöröshagymát, és a salátához adjuk.

Talán nem akkora újdonság már a tökmagolaj, de a biztonság kedvéért adunk egy ártájékoztatót hozzá. Biztos, ami biztos!

Itt van még egy lencsés recept!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lencseleves és lencsesaláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.