Hozzávalók, lencseleves és lencsesaláta
- 40 dkg lencse,
- 5 dkg vaj,
- 5 dkg hagyma,
- 20 dkg kolbász,
- fél dl bor (vörös),
- 10 dkg szalonna (füstölt),
- 5 dkg répa (sárga),
- 2 dl tejföl,
- 2 evőkanál mustár,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 csomag petrezselyem,
- 1 db citrom,
- só,
- bors,
- újhagyma,
- cukor,
- almaecet,
- tökmagolaj

Lencseleves és lencsesaláta
A lencseleves és lencsesaláta recept elkészítése
A lencsét sós vízbe feltesszük főzni. A lencséhez aktuális árat itt találnak.
A vajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a darabokra vágott sárgarépát. Hozzáadjuk mindezt a lencsés alaphoz.
Amikor a lencse puha, a karikára vágott debreceni kolbászt lepirítjuk serpenyőben, majd hozzáadjuk a lencséhez. Tejfölös mustáros habarást készítünk, besűrítjük a levest, kiforraljuk, citromlével finomítjuk.
Amíg a lencseleves elkészül készíthetünk hozzá salátát is. Ecetes dresszinget készítünk hozzá, amiben a lencsét is beletesszük, majd tökmagolajat adunk hozzá. Lepirítjuk a szalonnát, újhagymát, vöröshagymát, és a salátához adjuk.
Itt van még egy lencsés recept!
Jó étvágyat kívánunk!
