Lencseleves és lencsesaláta

Hozzávalók, lencseleves és lencsesaláta

  • 40 dkg lencse,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg hagyma,
  • 20 dkg kolbász,
  • fél dl bor (vörös),
  • 10 dkg szalonna (füstölt),
  • 5 dkg répa (sárga),
  • 2 dl tejföl,
  • 2 evőkanál mustár,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 1 db citrom,
  • só,
  • bors,
  • újhagyma,
  • cukor,
  • almaecet,
  • tökmagolaj

 

Lencseleves és lencsesaláta

Lencseleves és lencsesaláta

 

A lencseleves és lencsesaláta recept elkészítése

Eredetileg ez egy újévi tipp, de a lencse van annyira jó, hogy nem szabad egy évben mindössze egyszer felhasználni.

A lencsét sós vízbe feltesszük főzni. A lencséhez aktuális árat itt találnak.

A vajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a darabokra vágott sárgarépát. Hozzáadjuk mindezt a lencsés alaphoz.

Amikor a lencse puha, a karikára vágott debreceni kolbászt lepirítjuk serpenyőben, majd hozzáadjuk a lencséhez. Tejfölös mustáros habarást készítünk, besűrítjük a levest, kiforraljuk, citromlével finomítjuk.

Lencseleves

Lencseleves

Amíg a lencseleves elkészül készíthetünk hozzá salátát is. Ecetes dresszinget készítünk hozzá, amiben a lencsét is beletesszük, majd tökmagolajat adunk hozzá.

Lepirítjuk a szalonnát, újhagymát, vöröshagymát, és a salátához adjuk.

Talán nem akkora újdonság már a tökmagolaj, de a biztonság kedvéért adunk egy ártájékoztatót hozzá. Biztos, ami biztos!

Itt van még egy lencsés recept!

Ha pedig szeretnének még egészen különböző karakterű saláták között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, idetettünk sok-sok sokszorosan kipróbált receptet, győzzenek választani! Ha pedig választottak, készítsék el, és ne feledjék, várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lencseleves és lencsesaláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.