Lencseleves, valamint lencsesaláta

Hozzávalók, lencseleves, valamint lencsesaláta

40 dkg lencse
5 dkg vaj
5 dkg hagyma
20 dkg kolbász
fél dl vörösbor
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg sárgarépa
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
1 evőkanál liszt
1 csomag petrezselyem
1 db citrom

bors
újhagyma
cukor
almaecet
tökmagolaj

 

Lencseleves, valamint lencsesaláta

Lencseleves, valamint lencsesaláta

 

A lencseleves, valamint lencsesaláta recept elkészítése

 

A lencsét sós vízbe feltesszük főzni. A vajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a darabokra vágott sárgarépát. Hozzáadjuk mindezt a lencsés alaphoz.

Amikor a lencse puha, a karikára vágott debreceni kolbászt lepirítjuk serpenyőben, majd hozzáadjuk a lencséhez. Tejfölös mustáros habarást készítünk, besűrítjük a levest, kiforraljuk, citromlével finomítjuk.

Amíg a lencseleves elkészül készíthetünk hozzá salátát is. Ecetes dresszinget készítünk hozzá amiben a lencsét is beletesszük, majd tökmagolajat adunk hozzá. Lepirítjuk a szalonnát, újhagymát, vöröshagymát, és a salátához adjuk.

Talán nem akkora újdonság már a tökmagolaj, de a biztonság kedvéért adunk egy ártájékoztatót hozzá. Biztos, ami biztos!

Itt van még egy lencsés recept!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lencseleves, valamint lencsesaláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.