Magyaros gombaleves kolbásszal

Hozzávalók, magyaros gombaleves kolbásszal

  • 10 dkg champignon gomba,
  • 3 szál répa,
  • 1 db zeller,
  • só,
  • fűszerpaprika,
  • 1 db tojás,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál tejföl,
  • 1 db paradicsom,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10 dkg kolbász,
  • 5 dkg szalonna

 

Magyaros gombaleves kolbásszal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Magyaros gombaleves kolbásszal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A magyaros gombaleves kolbásszal recept elkészítése

 

A szalonnát apró kockára vágjuk, kipirítjuk a zsírját. Ebben a zsírban a finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot.

Közben a gombát megmossuk, a répát és zellert megtisztítjuk, ezeket kockázzuk, a gombát pedig cikkekre vágjuk. Így a pirított hagymához adjuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és vízzel felöntjük. Megsózzuk.

Amíg fő, addig egy tojást és két púpozott evőkanál lisztet, pici sót összekeverünk, és félretesszük. A maradék lisztet a tejföllel és egy csepp vízzel elkeverjük, ezt habarásnak nevezzük.

Ha megfőtt a zöldség, akkor a tojásos lisztet belecsipkedjük a levesbe, még egyet forralunk rajta, majd a habarást is hozzáadjuk. Pirított kolbásszal tálaljuk. Kolbászokhoz széles választékot és aktuális árakat itt találnak.

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Magyaros gombaleves kolbásszal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.