Májgombócleves

Hozzávalók, májgombócleves

  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 1 kicsi fej vöröshagyma,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 2 szál fehérrépa,
  • 20 dkg zöldbab,
  • só,
  • bors (őrölt),
  • 30 dkg tisztított csirkemáj,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 db zsemle,
  • 2 db tojás,
  • zsemlemorzsa,
  • 1 csokor medvehagyma

 

Májgombócleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Májgombócleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A májgombócleves elkészítése

 

Az olajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk benne a felaprított vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát, és a 4 centi hosszúra darabolt zöldbabot. Pár percig tovább pirítjuk, majd felöntjük 1,4 liter vízzel, és sóval, borssal ízesítjük. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük, és közben elkészítjük a májgombócot.

Az előkészített csirkemájat, ledaráljuk, majd a forró olívaolajon fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, kihűtjük, és keverőedénybe tesszük.

A friss csirkemáj aktuális árát itt találja. Hozzáadjuk az áztatott és kicsavart zsemléket és a tojásokat. Összekeverjük, annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy könnyen formálható gombócmasszát kapjunk. Pár percet állni hagyjuk, majd vizes kézzel, dió nagyságú gombócokat formázunk belőle.

A fenti módon elkészített gombócokat puhára főzzük a levesben. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk a vékony csíkokra metélt medvehagymát. Tálaláskor a levest tányérokba szedjük, és forrón kínáljuk. További leves receptjeinket itt találja.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Májgombócleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.