Marhaoldalas leves, parajos daragombóccal

Hozzávalók

1,5 kg marhaoldalas, 1 fej vöröshagyma, 3 szál sárgarépa, 4 gerezd fokhagyma, 1 szál gyökér (zölddel együtt), 1 kis fej zeller, 1 db paradicsom, 1 db paprika, só, bors, 10 dkg vaj, 4 db tojás, 4 dl búzadara, 10 dkg parajlevél, só

 

Marhaoldalas leves, parajos daragombóccal

Marhaoldalas leves, parajos daragombóccal

 

A marhaoldalas leves, parajos daragombóccal recept elkészítése

 

Az oldalast hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforr, lemerjük a habját, megsózzuk és borsozzuk, kb. fél óráig gyöngyözve főzzük. Beletesszük a zöldségeket és lassan készre főzzük.

Közben elkészítjük a daragaluskát: a parajt megmossuk, szárát levágjuk, leforrázzuk, finomra vágjuk. Habosra keverjük a vajat, és lassan belekeverjük a tojásokat, sózzuk, majd a darát és a parajt. Gombócokat formázunk belőle, sós vízben kifőzzük, majd 15 percig a főzővizében állni hagyjuk.

Tálalás előtt a gombócokat leszűrjük, tányérba tesszük a zöldségekkel együtt, a forró levest pedig rámerjük. A húst lehet a levesben vagy utána tormával vagy éppen befőttel fogyasztani.

Egy másik oldalasreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
Recept neve
Marhaoldalas leves, parajos daragombóccal
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.