Marhaoldalas leves, parajos daragombóccal

Hozzávalók, marhaoldalas leves, parajos daragombóccal

1,5 kg marhaoldalas
1 fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
1 szál gyökér, zölddel együtt
1 kis fej zeller
1 db paradicsom
1 db paprika

bors
10 dkg vaj
4 db tojás
4 dl búzadara
10 dkg parajlevél

 

Marhaoldalas leves, parajos daragombóccal

Marhaoldalas leves, parajos daragombóccal

 

A marhaoldalas leves, parajos daragombóccal recept elkészítése

 

Jó húsos leves, igazi gazdagság a konyhaasztalon. Klasszikus ízekkel dolgozunk ma, mert ehhez az ételhez ez dukál!

Az oldalast hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforr, lemerjük a habját, megsózzuk és borsozzuk, kb. fél óráig gyöngyözve főzzük. Beletesszük a zöldségeket és lassan készre főzzük.

Közben elkészítjük a daragaluskát: a parajt megmossuk, szárát levágjuk, leforrázzuk, finomra vágjuk. Habosra keverjük a vajat, és lassan belekeverjük a tojásokat, sózzuk, majd a darát és a parajt. Gombócokat formázunk belőle, sós vízben kifőzzük, majd 15 percig a főzővizében állni hagyjuk.

Tálalás előtt a gombócokat leszűrjük, tányérba tesszük a zöldségekkel együtt, a forró levest pedig rámerjük. A húst lehet a levesben vagy utána tormával vagy éppen befőttel fogyasztani.

Itt egy másfajta oldalasreceptet találnak!

Itt pedig ártájékoztatót találnak a marhaoldalashoz.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Marhaoldalas leves, parajos daragombóccal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.