Mascarponés paradicsomleves

A mascarponés paradicsomleves hozzávalói

  • 3 dkg vaj,
  • 5 dkg hagyma,
  • 3 dkg sárgarépa,
  • 15 dkg paradicsompüré,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 liter hús alaplé,
  • póréhagyma,
  • fokhagyma,
  • zellergumó,
  • babérlevél,
  • kakukkfű,
  • só,
  • frissen őrölt fehér bors,
  • 10 dkg mascarpone sajt,
  • 6 dkg provolone piccante sajt

 

Mascarponés paradicsomleves

Mascarponés paradicsomleves

 

A mascarponés paradicsomleves elkészítése

 

A paradicsomlevest jól ismerjük, én azt hiszem, mindannyian. Sokszor mondtam azt, hogy a gasztronómiában elismert helye van az ötleteknek, hogyan lehet ugyanabból a jól ismert ételből egy kicsit másmilyet formálni némi ötlet segítségével. Ez a paradicsomleves sem lesz nehéz, mégis, egy picit más lesz, mint amit megszoktunk, én ismét csak javasolni tudom: próbálják ki!

A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a hagymát és a sárgarépát átforrósítjuk benne, de nem pirítjuk meg. A megmosott paradicsomot apróra vágjuk és a paradicsompürével együtt a zöldségekhez keverjük.

Megszórjuk liszttel és jól összekeverjük, ráöntjük a húslevest és simára keverjük. Felforraljuk, beletesszük a csokor zöldfűszert, és az egészet gyenge tűzön 20-25 percig főzzük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a mascarponét és szitán átpasszírozzuk, de előbb eltávolítjuk az összekötött zöldfűszereket.

A reszelt provolone piccantét külön tálaljuk. Levesbetétként jól illik hozzá a sajtos gombóc, paradicsomkocka vagy a sajttal töltött ravioli.

Jó étvágyat kívánok!

Kattintson ide egy másik, paradicsommal készült receptért!

Cím
recipe image
Recept neve
Mascarponés paradicsomleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.