Mascarponés paradicsomleves

Hozzávalók

3 dkg vaj, 5 dkg hagyma, 3 dkg répa (sárga), 15 dkg paradicsompüré, 1 evőkanál liszt, 1 liter alaplé (hús), póréhagyma, fokhagyma, zeller (gumó), babérlevél, kakukkfű, só, frissen őrölt bors (fehér), 10 dkg sajt (mascarpone), 6 dkg sajt (provolone piccante)

 

Mascarponés paradicsomleves

Mascarponés paradicsomleves

 

A paradicsomlevest jól ismerjük, én azt hiszem, mindannyian. Sokszor mondtam azt, hogy a gasztronómiában elismert helye van az ötleteknek, hogyan lehet ugyanabból a jól ismert ételből egy kicsit másmilyet formálni némi ötlet segítségével. Ez a paradicsomleves sem lesz nehéz, mégis, egy picit más lesz, mint amit megszoktunk, én ismét csak javasolni tudom: próbálják ki!

A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a hagymát és a sárgarépát átforrósítjuk benne, de nem pirítjuk meg. A megmosott paradicsomot apróra vágjuk és a paradicsompürével együtt a zöldségekhez keverjük.

Megszórjuk liszttel és jól összekeverjük, ráöntjük a húslevest és simára keverjük. Felforraljuk, beletesszük a csokor zöldfűszert, és az egészet gyenge tűzön 20-25 percig főzzük.

Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a mascarponét és szitán átpasszírozzuk, de előbb eltávolítjuk az összekötött zöldfűszereket.

A reszelt provolone piccantét külön tálaljuk. Levesbetétként jól illik hozzá a sajtos gombóc, paradicsomkocka vagy a sajttal töltött ravioli.

Jó étvágyat kívánok!

Kattintson ide egy másik, paradicsommal készült receptért!

Cím
recipe image
Recept neve
Mascarponés paradicsomleves
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.