Medvehagyma krémleves juhsajttal

Hozzávalók

  • 20 dkg (friss) medvehagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • só,
  • bors,
  • 10 dkg krémsajt,
  • 10 dkg sajt (juh),
  • kenyér,
  • 1 liter alaplé (zöldség)
Medvehagyma krémleves juhsajttal

Medvehagyma krémleves juhsajttal

A vajon lepirítjuk az apróra vágott medvehagymát. Felengedjük zöldségalaplével, és főzzük.

Fűszerezzük sóval, borssal, majd a lisztet krémsajttal kikeverjük, és besűrítjük vele a levest, majd pedig lepürésítjük.

A juhsajtot vagy nyersen, vagy fehér kenyérre olvasztva a leves tetején tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.