Medvehagyma krémleves juhsajttal

Hozzávalók, medvehagyma krémleves juhsajttal

  • 20 dkg friss medvehagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • só,
  • bors,
  • 10 dkg krémsajt,
  • 10 dkg juhsajt,
  • kenyér,
  • 1 liter zöldség alaplé

 

Medvehagyma krémleves juhsajttal

Medvehagyma krémleves juhsajttal

 

A medvehagyma krémleves juhsajttal recept elkészítése

 

A hagymaleves nem újdonság, talán az sem, hogy krémleves készül belőle. Csakhogy van nekünk csodás vadfokhagymánk, azaz medvehagymánk: természetesen azzal fogunk dolgozni!

A vajon lepirítjuk az apróra vágott medvehagymát. Felengedjük zöldségalaplével, és főzzük. A recept friss medvehagymát ír, de tudjuk, hogy a szezonja rövid. Szerencsére vannak már alternatív megoldások, ha medvehagymát szeretnének használni. Aktuális árat itt találnak.

Fűszerezzük sóval, borssal, majd a lisztet krémsajttal kikeverjük, és besűrítjük vele a levest, majd pedig lepürésítjük. A juhsajtot vagy nyersen, vagy fehér kenyérre olvasztva a leves tetején tálaljuk.

A Mit főzzünk ma? levesreceptjei közül pedig itt válogathatnak kedvükre!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Medvehagyma krémleves juhsajttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.