Medvehagyma leves és medvehagymás tagliatelle

A medvehagyma leves és medvehagymás tagliatelle receptek hozzávalói

Medvehagyma leves:

20 dkg medvehagyma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 3 dl tejszín, 3 dl húsalaplé, só, fehérbors

Medvehagymás tagliatelle:

60 dkg tagliatelle tészta, 15 dkg medvehagyma, 2 dkg vaj, 2 dl liszt, só, bors

Medvehagyma leves

Medvehagyma leves

 

A medvehagyma leves és medvehagymás tagliatelle receptek elkészítése

 

Nos, végre helyére került a medvehagyma, a konyhaasztalra. Két ételt készítünk ma, egy közös lesz bennük: mindkettőnek igen fontos alkotóeleme a medvehagyma, a vadfokhagyma, amely semmivel össze nem hasonlítható ízzel ajándékozza meg Önöket. Ráadásul, akinek módja és tehetsége van rá, rálelhet az erdőben, tehát, hacsak nem parkol tilosban, és nem büntetik meg ezért, akár ingyen is hozzájuthat!

Medvehagyma leves:

A vajon lepirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a medvehagymát. Húsalaplével felengedjük, ízesítjük a fűszerekkel, majd dúsítjuk a tejszínnel. Tulajdonképpen ennyire gyors leves ez, viszont új ízeket hoz a konyhába. Készítsék el bátran! Medvehagymához aktuális árat itt találnak.

Medvehagymás tagliatelle:

A tésztát bő sós vízben kifőzzük. A medvehagymát megfuttatjuk a vajon, hozzáadjuk a lisztet, kiforraljuk a főzővízzel, végül fűszerezzük.

Medvehagymás tagliatelle

Medvehagymás tagliatelle

Tálalásnál összekeverjük a tésztával, az ínyenceknek kifejezetten javasoljuk, hogy még ízesítsék egy kis parmezánnal.

 

Itt pedig még egy tipp, persze, hogy medvehagymával, és ahogy megszokhatták, egy kicsit másképp. Próbálják ki ezt a receptet is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Medvehagyma leves és medvehagymás tagliatelle
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.