Medvehagymás májgombócleves

A medvehagymás májgombócleves recept hozzávalói

4 evőkanál olívaolaj, 1 kicsi fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 20 dkg zöldbab, só, frissen őrölt bors

A májgombóchoz:

30 dkg tisztított csirkemáj, 2 evőkanál olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, 2 db zsemle, 2 db tojás, zsemlemorzsa, 1 csokor medvehagyma

Medvehagymás májgombócleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Medvehagymás májgombócleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A medvehagymás májgombócleves recept elkészítése

 

A medvehagyma, azaz vadfokhagyma az, ami ennek a levesnek a karakterét meghatározza. Nem is kicsit. És vitathatatlan, hogy utánozhatatlan ízt ad neki, semmi mással nem pótolható. Tehát: nézzék meg, és készítsék is el így!

Az olajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk benne az aprított vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát, és a 4 centi hosszúra darabolt zöldbabot. Pár percig tovább pirítjuk, majd felöntjük 1,4 liter vízzel, és sóval, borssal ízesítjük. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük, és közben elkészítjük a májgombócot.

Az előkészített csirkemájat, ledaráljuk, majd a forró olívaolajon fehéredésig sütjük. Ezután sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, kihűtjük, és keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk az áztatott és kicsavart zsemléket, a tojásokat, összekeverjük, és annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy könnyen formálható gombócmasszát kapjunk. Pár percet állni hagyjuk, majd vizes kézzel, dió nagyságú gombócokat formázunk belőle.  A csirkemájhoz aktuális árat itt találnak.

Ha elkészültek, a gyöngyözve fövő levesben, puhára főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk a vékony csíkokra metélt medvehagymát. Tálaláskor a levest tányérokba szedjük, és forrón kínáljuk. A medvehagymához aktuális árat itt találnak, nem csak szezonban:).

 

Ha szeretne még további levesreceptek között válogatni, keresse fel a Mit főzzünk ma? recepttárát, itt!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Medvehagymás májgombócleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.