Medvehagymás májgombócleves

Hozzávalók, medvehagymás májgombócleves

4 evőkanál olívaolaj
1 kicsi fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
20 dkg zöldbab

frissen őrölt bors

A májgombóchoz:

30 dkg tisztított csirkemáj
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
2 db zsemle
2 db tojás
zsemlemorzsa
1 csokor medvehagyma

 

Medvehagymás májgombócleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Medvehagymás májgombócleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A medvehagymás májgombócleves elkészítése

 

Az olajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk benne az aprított vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát, és a 4 centi hosszúra darabolt zöldbabot. Pár percig tovább pirítjuk, majd felöntjük 1,4 liter vízzel, és sóval, borssal ízesítjük. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük, és közben elkészítjük a májgombócot.

Az előkészített csirkemájat, ledaráljuk, majd a forró olívaolajon fehéredésig sütjük. Ezután sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, kihűtjük, és keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk az áztatott és kicsavart zsemléket, a tojásokat, összekeverjük, és annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy könnyen formálható gombócmasszát kapjunk. Pár percet állni hagyjuk, majd vizes kézzel, dió nagyságú gombócokat formázunk belőle.  A csirkemájhoz aktuális árat itt találnak.

Ha elkészültek, a gyöngyözve fövő levesben, puhára főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk a vékony csíkokra metélt medvehagymát. Tálaláskor a levest tányérokba szedjük, és forrón kínáljuk. A medvehagymához aktuális árat itt találnak, nem csak szezonban:).

Ha szeretne még további levesreceptek között válogatni, keresse fel a Mit főzzünk ma? recepttárát, itt!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Medvehagymás májgombócleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.