Minestrone, egy kicsit másképp

Hozzávalók, minestrone, egy kicsit másképp

4 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
30 dkg csirkemell filé
2 szál sárgarépa
negyed fej zellergumó
15 dkg fehérbab, roppanósra főzve

őrölt bors
2 db paradicsom
1 csokor petrezselyem
15 dkg makaróni

 

Minestrone, egy kicsit másképp, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Minestrone, egy kicsit másképp, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A minestrone, egy kicsit másképp recept elkészítése

 

A kicsit másképp sorozatban most az olasz típusú gazdag leves, a minestrone kerül sorra. Nem feltétlenül csak zöldségleves, és persze, hogy minden alaprecepten lehet egy kicsit variálni, ez történik most is. Ahogy az a Mit főzzünk ma? konyhájában lenni szokott:)

A forró olívaolajon, megpirítjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk, a 2 x 2 centis kockákra vágott csirkemellet, a szintén kockákra darabolt sárgarépát, zellergumót, és a roppanósra főtt fehérbabot. 5-6 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ötujjnyival ellepje, és sóval, borssal fűszerezzük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ha felforrt, fedővel letakarjuk, és takarék tűzön félpuhára főzzük. Ezután beleszórjuk a 3-4 centis darabokra tördelt makarónit, és letakarva készre főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, és az aprított petrezselymet. Ha elkészült tányérokba szedjük, és forrón kínáljuk.

Ha szeretne még további levesreceptek között válogatni, keresse fel a Mit főzzünk ma? recepttárát, itt!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Minestrone, egy kicsit másképp
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.