Hozzávalók
- 4 db hagyma,
- 1 szál kakukkfű,
- 5 dkg mandula,
- 2 dl bor (fehér),
- 5 dkg sajt (kecske),
- 0,5 dl tejszín,
- 25 dkg olívabogyó (mandulával töltve),
- 15 dkg szalámi
Ez egy leveskülönlegesség, egy nagyon finom krémleves.
A hagymát felszeletelem, párolom, hozzáadom a fehérbort. Beleteszem a kakukkfüvet, majd egy kevés vizet, pár szem aprított olajbogyót és mandulát is. Használhatnak mandulával töltött olívabogyót is. Fél órát főzöm.
Amíg fő, az olajbogyó megmaradt részét leturmixolom fehérborral és mandulával. A turmixhoz öntöm a redukciót, így is összeturmixolom. Visszaöntöm az edénybe, sózom, melegítem. Teszek bele egy csepp tejszín a végén, csak azért, hogy egy kicsit teltebb legyen.
Tálalásnál szalámit teszek rá, és háromszögre alakított sajtot. Friss kakukkfűvel még megszórhatják.
Jó étvágyat kívánunk!