Olajbogyó krémleves, szalámival, sajttal

Hozzávalók

  • 4 db hagyma,
  • 1 szál kakukkfű,
  • 5 dkg mandula,
  • 2 dl bor (fehér),
  • 5 dkg sajt (kecske),
  • 0,5 dl tejszín,
  • 25 dkg olívabogyó (mandulával töltve),
  • 15 dkg szalámi

Ez egy leveskülönlegesség, egy nagyon finom krémleves.

A hagymát felszeletelem, párolom, hozzáadom a fehérbort. Beleteszem a kakukkfüvet, majd egy kevés vizet, pár szem aprított olajbogyót és mandulát is. Használhatnak mandulával töltött olívabogyót is. Fél órát főzöm.

Amíg fő, az olajbogyó megmaradt részét leturmixolom fehérborral és mandulával. A turmixhoz öntöm a redukciót, így is összeturmixolom. Visszaöntöm az edénybe, sózom, melegítem. Teszek bele egy csepp tejszín a végén, csak azért, hogy egy kicsit teltebb legyen.

Tálalásnál szalámit teszek rá, és háromszögre alakított sajtot. Friss kakukkfűvel még megszórhatják.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.