Olajbogyó krémleves, szalámival, sajttal

Hozzávalók, olajbogyó krémleves, szalámival, sajttal

4 db hagyma,
1 szál kakukkfű,
5 dkg mandula,
2 dl fehérbor,
5 dkg kecskesajt,
0,5 dl tejszín,
25 dkg mandulával töltött olívabogyó,
15 dkg szalámi

 

Olajbogyó krémleves, szalámival, sajttal

Olajbogyó krémleves, szalámival, sajttal

 

A magunk részéről kifejezetten preferáljuk a krémleveseket, speciális része a leveskultúrának. Tény, hogy a magyar konyha a gazdag levesekről ismerszik meg, de tudják, a Mit főzzünk ma? szlogenje az Európa és a világ ízei magyarul - így nincs mese, foglalkozni kell a krémlevesekkel is. Most olajbogyóval dolgozunk, nézzék meg, miért is!

 

Az olajbogyó krémleves, szalámival, sajttal recept elkészítése

 

Ez egy leveskülönlegesség, egy nagyon finom krémleves. A hagymát felszeletelem, párolom, hozzáadom a fehérbort. Beleteszem a kakukkfüvet, majd egy kevés vizet, pár szem aprított olajbogyót és mandulát is. Használhatnak mandulával töltött olívabogyót is. Fél órát főzöm.

Amíg fő, az olajbogyó megmaradt részét leturmixolom fehérborral és mandulával. A turmixhoz öntöm a redukciót, így is összeturmixolom. Visszaöntöm az edénybe, sózom, melegítem. Teszek bele egy csepp tejszín a végén, csak azért, hogy egy kicsit teltebb legyen. Tálalásnál szalámit teszek rá, és háromszögre alakított sajtot. Friss kakukkfűvel még megszórhatják.

Ebben a receptben talán egyedül a kecskesajt az, ami nem hétköznapi összetevő, és amit valószínűleg ritkábban használnak a konyhában. A többi hozzávaló árkalkulációjával szerintünk nem lehet gond, a kecskesajthoz természetesen adunk tippet, információt, méghozzá itt!

Olajbogyót másra is használhatunk, természetesen, itt egy javaslat!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Olajbogyó krémleves, szalámival, sajttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.