Olajbogyó krémleves, szalámival, sajttal

Az olajbogyó krémleves, szalámival, sajttal recept hozzávalói

4 db hagyma, 1 szál kakukkfű, 5 dkg mandula, 2 dl fehérbor, 5 dkg kecskesajt, 0,5 dl tejszín, 25 dkg mandulával töltött olívabogyó, 15 dkg szalámi

Olajbogyó krémleves, szalámival, sajttal

Olajbogyó krémleves, szalámival, sajttal

 

Az olajbogyó krémleves, szalámival, sajttal recept elkészítése

 

A magunk részéről kifejezetten preferáljuk a krémleveseket, speciális része a leveskultúrának. Tény, hogy a magyar konyha a gazdag levesekről ismerszik meg, de tudják, a Mit főzzünk ma? szlogenje az Európa és a világ ízei magyarul - így nincs mese, foglalkozni kell a krémlevesekkel is. Most olajbogyóval dolgozunk, nézzék meg, miért is!

Ez egy leveskülönlegesség, egy nagyon finom krémleves. A hagymát felszeletelem, párolom, hozzáadom a fehérbort. Beleteszem a kakukkfüvet, majd egy kevés vizet, pár szem aprított olajbogyót és mandulát is. Használhatnak mandulával töltött olívabogyót is. Fél órát főzöm.

Amíg fő, az olajbogyó megmaradt részét leturmixolom fehérborral és mandulával. A turmixhoz öntöm a redukciót, így is összeturmixolom. Visszaöntöm az edénybe, sózom, melegítem. Teszek bele egy csepp tejszín a végén, csak azért, hogy egy kicsit teltebb legyen. Tálalásnál szalámit teszek rá, és háromszögre alakított sajtot. Friss kakukkfűvel még megszórhatják.

Ebben a receptben talán egyedül a kecskesajt az, ami nem hétköznapi összetevő, és amit valószínűleg ritkábban használnak a konyhában. A többi hozzávaló árkalkulációjával szerintünk nem lehet gond, a kecskesajthoz természetesen adunk tippet, információt, méghozzá itt!

 

Olajbogyót másra is használhatunk, természetesen, itt egy javaslat!

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.