Paradicsomos feketekagyló

A paradicsomos feketekagyló recept hozzávalói

1 kg héjas fekete kagyló, 8 db paradicsom, fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, provence-i fűszer, só, 1 fej vöröshagyma, 1 liter halalaplé

Paradicsomos feketekagyló

Paradicsomos feketekagyló

 

A paradicsomos feketekagyló recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, ezúttal kagylót, méghozzá héjas kagylót veszünk elő. Egyszerű fűszerezést alkalmazunk most, hogy a kagyló és a paradicsom ízei domináljanak az ételben. Elkészíteni sem nehéz, így elég sok érv szól mellette. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Először is darabolunk, a hagymát finomra vágjuk fel, a paradicsomot pedig kockára. Magas szélű serpenyőben vagy lábosban a finomra vágott hagymát lepirítjuk. Beledobjuk a felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Felöntjük a halalaplével. A halalaplé elkészítésének alapreceptjét itt találják, lehetőség szerint alkalmazzák.

Együtt összeforraljuk, majd ráöntjük a bort és a kagylót. A héjas feketekagylóhoz aktuális árat itt találnak. A lábost ezek után lefedjük, kis lángon készre gőzöljük, a saját gőzében.

Amikor elkészült, a képen látható módon megtálaljuk. Ugye, hogy alapvetően egyszerű dolog volt? Ráadásul a feketekagyló ára is elviselhető szinten mozog, klasszikus egyszerű, de nagyszerű recept!

 

Egy másik, hasonlóan egyszerű feketekagylós receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Paradicsomos feketekagyló
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.