Párizsi hagymaleves

Hozzávalók, párizsi hagymaleves

  • 40 dkg vöröshagyma,
  • 4 dkg vaj,
  •  100 ml száraz fehérbor,
  •  800 ml erőleves,
  •  só,
  • frissen őrölt fekete bors,
  •  1 gerezd fokhagyma,
  •  1 evőkanál olívaolaj,
  •  8 szelet baguette,
  •  50 g reszelt hegyi sajt, beaufort vagy laguiole

 

Párizsi hagymaleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Párizsi hagymaleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A párizsi hagymaleves elkészítése

 

A hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, majd egy lábosban vajon megfonnyasztjuk. Borral és az erőlevessel felöntjük, és felforraljuk, sóval, borssal ízesítve 20 percig főzzük.

Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, a megtisztított fokhagymagerezdet pedig szitán átnyomjuk és elkeverjük az olajjal. A kenyérszeleteket megkenjük vele, reszelt sajttal megszórjuk, a sütőben a felső polcra tesszük és megpirítjuk. A beaufort sajt aktuális árát itt találja.

A levest tányérokba öntjük, beletesszük a kenyérszeleteket, megszórjuk sajttal, és néhány percig grillezzük. Lehet a levest rántással is sűríteni és pirított kenyérszeletekkel tálalni. Ebben az esetben a reszelt sajtot külön adjuk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy hagymás ételért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Párizsi hagymaleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.