Petrezselyemkrémleves burgonyával

A petrezselyemkrémleves burgonyával recept hozzávalói

  • 5 dkg vaj,
  • 1 fej közepes hagyma,
  • 40 dkg burgonya,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 2 csokor nagyobb petrezselyem,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 db piros pritaminpaprika,
  • só,
  • frissen őrölt bors

 

Petrezselyemkrémleves burgonyával

Petrezselyemkrémleves burgonyával

 

A petrezselyemkrémleves burgonyával recept elkészítése

 

Ahogyan mondtuk sokszor már, tudjuk, a magyar ember leveses. Ez most a könnyed levesreceptek közé tartozik, nézzenek rá, és készítsék is el!

A forró vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott kisebb darabokra vagdalt burgonyát, kicsit összepirítjuk, és felöntjük 1,4 liter vízzel. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. A burgonyához aktuális árat itt találnak.

Közben a vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne az apró kockákra darabolt piros pritamin paprikát, és sózzuk, borsozzuk. Most a főtt levesalapba beleszórjuk az aprított petrezselymet, majd krémesre turmixoljuk, és újból felforraljuk.

Végül belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejszínt, sóval, borssal utóízesítjük, és lehúzzuk a tűzről. Tálaláskor a sült paprikakockákkal megszórjuk.

 

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Petrezselyemkrémleves burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.