Petrezselyemkrémleves burgonyával

Hozzávalók, petrezselyemkrémleves burgonyával

  • 5 dkg vaj,
  • 1 fej (közepes) hagyma,
  • 40 dkg burgonya,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 2 csokor (nagyobb) petrezselyem,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 db (piros) paprika (pritamin),
  • só,
  • frissen őrölt bors

 

Petrezselyemkrémleves burgonyával

Petrezselyemkrémleves burgonyával

 

A petrezselyemkrémleves burgonyával recept elkészítése

 

A forró vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott kisebb darabokra vagdalt burgonyát, kicsit összepirítjuk, és felöntjük 1,4 liter vízzel. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük.

Közben a vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne az apró kockákra darabolt piros pritamin paprikát, és sózzuk, borsozzuk. Most a főtt levesalapba beleszórjuk az aprított petrezselymet, majd krémesre turmixoljuk, és újból felforraljuk.

Végül belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejszínt, sóval, borssal utóízesítjük, és lehúzzuk a tűzről. Tálaláskor a sült paprikakockákkal megszórjuk.

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Petrezselyemkrémleves burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.