Pikáns halleves, mindenféle tengeri herkentyűből

A pikáns halleves, mindenféle tengeri herkentyűből recept hozzávalói

2 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db babérlevél, só, egész bors, 1 csomag petrezselyem, 3 db paradicsom, 1 db póréhagyma, 3 db citrom, 50 dkg tengeri halcsont, 5 g sáfrányos szeklice, 1 kg tenger gyümölcsei mix

 

 

A pikáns halleves, mindenféle tengeri herkentyűből recept elkészítése

 

Ha már hozzájutunk a tenger gyümölcseihez, akkor az a minimum, hogy legyen hozzá jó receptünk is. Más, mint a mi halászlénk, természetesen, de a konyhában épp ez a lényeg. Mindent csináljunk egy kicsit másképp, igaz?

A halalapléhez hideg vízben feltesszük főni a hozzávalókat, és a forrástól számított 5- 10 percig főzzük, majd leszűrjük. A sáfrányos szeklicéhez aktuális árat itt találnak.

A tenger gyümölcseit a kockázott paradicsommal és a szeletelt póréval együtt egy lábosba rakjuk. Leforrázzuk a halalaplével, majd 2-3 perc forrás után megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel. A halalaplé készítését itt találják. A tenger gyümölcseihez aktuális árat itt találnak.

Pikáns halleves, mindenféle tengeri herkentyűből

Pikáns halleves, mindenféle tengeri herkentyűből

Ha kell, még sózzuk, és ha szeretjük, csavarjunk még bele kevés citromlevet.

Ha szeretnék ezt a receptet Pistivel együtt elkészíteni, itt megtalálják a teljes videóreceptet!

Kedvet kaptak egy jó halrecepthez? Tessék!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pikáns halleves, mindenféle tengeri herkentyűből
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.