Póréhagymaleves grillezett juhsajttal

A póréhagymaleves grillezett juhsajttal recept hozzávalói

20 dkg póréhagyma, 10 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db bagett, 10 dkg  juhsajt, 4 dl zöldség alaplé, 1 dl tejszín, kevés metélőhagyma

 

Póréhagymaleves grillezett juhsajttal

Póréhagymaleves grillezett juhsajttal

 

A póréhagymaleves grillezett juhsajttal recept elkészítése

 

Nos, ez nem francia jellegű hagymaleves lesz, hanem olyan, ami a Mit főzzünk ma? konyhájában született. Krémes, tejszínes, és egy kicsit sajtos. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a póréhagymát karikára vágjuk, majd vajon lepirítjuk, egy kevés liszttel megszórjuk, és végül felengedjük a zöldség alaplével.

Így együtt összeforraljuk, majd kevés tejszínnel finomítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Metélőhagymát adunk hozzá, végül pürésítjük.

Közben a szeletekre vágott baguettet olívaolajon megpirítjuk, leszárítjuk. Ha ezzel megvagyunk, rátesszük a juhsajtot, és sütõben rápirítjuk. Ugyanezt megtehetjük egyébként grilles mikróban is. A juhsajthoz aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor a a juhsajtos pirított kenyeret a forró leves tetejére helyezzük.

 

Megnéznék a hagymaleves francia verzióját is? Itt megtehetik, hasonlítsák össze!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet, és tegyék el mondjuk holnapra!

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És, jöjjenek holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.