Rókagombás sertésraguleves

Hozzávalók, rókagombás sertésraguleves

30 dkg sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb répa
1 zeller
1 köteg petrezselyem

cukor
tárkony
ecet
1,5 dl tejszín
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál liszt
8 dkg rókagomba

 

Rókagombás sertésraguleves

Rókagombás sertésraguleves

 

A rókagombás sertésraguleves elkészítése

 

A vöröshagymát apró kockára vágom, lepirítom. Ráhelyezem a kockára vágott sertéshúst, és együtt pirítom. Ízesítem sóval, majd felöntöm alaplével. Hozzáadom a kockára vágott sárgarépát, a zellert, és a gombát. A legvégén kerül a levesbe a tárkony. A sertéscombhoz aktuális árat itt találnak.

Amikor a leves megfőtt, akkor a lisztet elkeverem a tejföllel. Ha nagyon sűrű, egy kevés vízzel még higítjuk. Hozzáadom a raguleveshez, majd a levest dúsítom tejszínnel. Tárkonyt, ecetet, és egy csipet cukrot adok hozzá, végül megszórom petrezselyemmel.

Ha szeretne még további levesreceptek között válogatni, keresse fel a Mit főzzünk ma? recepttárát, itt!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rókagombás sertésraguleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.