Sáfrányos csirkeraguleves

A sáfrányos csirkeraguleves recept hozzávalói

3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 10 dkg csiperke, 8 db csirkeszárny, só, frissen őrölt bors, 1 csipet sáfrány, 1,5 dl 30%-os tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem

Sáfrányos csirkeraguleves

Sáfrányos csirkeraguleves

A sáfrányos csirkeraguleves recept elkészítése

Ezúttal csirkeszárnnyal dolgozunk, a pikantériát pedig kiemeltük a címben is, ez lesz a sáfrány. Nagyon kevés kell belőle, de meghálálja a bizalmat. Nagyon is.

Az olvasztott vajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, a cikkekre vágott csiperkét és a megmosott, nagyobb darabokra vágott csirkeszárnyat.

Pár percig összepirítjuk, majd felöntjük 1,5 liter vízzel, felforraljuk. Sóval, borssal és sáfránnyal fűszerezzük. A sáfrányhoz aktuális árat itt találnak. Ne a kilós árat nézzék, minimális mennyiség kell belőle.

Ezután lassú tűzön főzzük, még a hús és a zöldségek majdnem megpuhulnak, majd a tejszínből és a lisztből készült habarással besűrítjük. Végül, amikor újból felforr a leves,  aprított petrezselyemmel, sóval, borssal utóízesítjük.

Takaréklángon készre főzzük, forrón tálaljuk.

Ha szeretnének még böngészni további levesreceptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Várjuk vissza Önöket holnap is! És ha már hagyományos leves, adunk még egy hagyományos ajánlatot is. Titok, hogy mit!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sáfrányos csirkeraguleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.