Sáfrányos zöldségleves

Hozzávalók, sáfrányos zöldségleves

3 db répa
1 db zeller
negyed kelkáposzta
1 db vöröshagyma
1 köteg petrezselyem
1 gerezd fokhagyma

bors
sáfrány
gyömbér
szerecsendió
2 db tojás
4 evőkanál liszt
szódavíz

 

Sáfrányos zöldségleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sáfrányos zöldségleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sáfrányos zöldségleves elkészítése

 

A répát és zellert megtisztítjuk. A többi zöldséget alaposan megmossuk, és egy fazékba helyezzük, kivéve a vöröshagymát. Felöntjük vízzel, és alágyújtunk.

A vöröshagymát félbevágjuk héjastól, majd egy serpenyőben a vágott felét lepirítjuk jó barnára. A leveshez adjuk, majd adunk még hozzá egész borsot, sót, őrölt szerecsendiót, reszelt gyömbért, sáfrányt, majd mint egy húslevest, lassan főzzük, épp, hogy gyöngyözzön. A sáfrányhoz aktuális árat itt találnak.

A tojást a lisztel és a szódavízzel csomómentesen elkeverjük. Adunk hozzá vágott petrezselymet, sót, és palacsintasütőben, kicsit vastagabban, mint egy palacsintát, megsütjük. Ezután feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, felkarikázzuk.

A levest, ha alaposan megfőttek a zöldségek, leszűrjük, és a felszeletelt palacsintával tálaljuk. Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Még egy javaslat sáfrányra!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sáfrányos zöldségleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.